Лідер ін’єкцій краси
09.06.2021

Алопеція у фокусі постковідного ускладнення: патогенез і тактика ведення пацієнтів

Варіативність ускладнень після перенесеної вірусної інфекції sars-cov-2 не обмежується судинними патологіями. Трихологи усього світу звернули увагу на маніфестацію АГА і ДА через 2-4 місяці з моменту захворювання COVID-19. На сьогоднішній день, з цього приводу висунуто ряд гіпотез і спостережень:

  • Ґорен і Вамбері розглянули взаємозв'язок між тяжкістю перебігу вірусної пневмонії і підвищеною активністю рецепторів до андрогенів, пацієнти з відомою гіперандрогенією не тільки важче переносили інфекцію, а й відзначали посилення втрати волосся після настання одужання;
  • Розвиток коагулопатій свідчить не тільки про високий ризик тромбоутворення, а й про порушення живлення фолікулів волосся, що також може стати причиною розвитку алопецій у відновлювальному періоді;
  • Ще один тригер випадіння волосся - інтоксикація продуктами розпаду і на тлі антибактеріальної терапії, що ускладнює живлення волосся, погіршує трофіку тканин і волосяних фолікулів;
  • Ще один фактор і спостереження - лихоманка, яка може призводити як до раннього анагенового випадіння волосся, так і пізнього телогенового.

І якщо перші два фактори характерні для ковідной інфекції, то найбільш поширеними причинами втрати волосся після будь-яких перенесених інфекцій залишаються токсико-метаболічні порушення, включаючи високу температуру тіла.

Пошкодження анагенових волосяних цибулин відбувається гематогенним шляхом і тяжкість його розвитку залежить від тривалості впливу пошкоджуючого фактора. Метаболічні порушення і інтоксикації, пов'язані з довгостроковим зберіганням підвищенної температури тіла є причиною скорочення анагенової фази росту волосся.

Дифузна алопеція - оборотний процес і при своєчасному зверненні пацієнта, грамотній консультації, розуміння причин випадіння волосся і призначенні регенеруючої терапії вдається в короткі терміни відновити ріст волосся.

У свою чергу, відсутність супутньої терапії і довготривалі дефіцитні стани на тлі інтоксикації, порушення живлення волосяних фолікулів можуть стати причиною хронічної анагенової ДА.

На тлі внутрішнього терапевтичного лікування - дезінтоксикаційна і вітамінотерапія, симптоматичні призначення, основними терапевтичними інструменти в руках трихолога виступають рекомендації місцевого лікування для безпосередньої роботи з фолікулами волосся і призначення топічного догляду.

Для зручності роботи трихолога і макісімалізаціі результатів з успіхом застосовується технологія FLOSAL HAIR - 4 протоколи для роботи з різними видами алопеції і 1 протокол для роботи з чоловічою рослинністю на обличчі. В основі трихологічних протоколів ін'єкційні препарати з високим профілем безпеки, накопиченим клінічним досвідом і світовою практикою фахівців:

  • Монопротоколи - полікомпонентна мезотерапія, ревіталізація фолікулів і шкіри голови філером для волосся;
  • Поєднані методики - PRP терапія і пептидні препарати трихологічного профілю

Кожен протокол індивідуалізован під виразність клінічної картини, з описом курсу процедур і технік роботи.

Актуальність проблеми алопецій вимагає від фахівця регулярного підвищення кваліфікації, накопичення багажу знань і глибокого розуміння біохімічних процесів росту і випадіння волосся.

Зовсім скоро з'явиться унікальний шанс стати учасником Трихологічної Конференції FLOSAL HAIR: STOP HAIR LOSS, на якій провідні фахівці поділяться актуальними знаннями в області алопецій і методів боротьби з випадінням волосся.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine