Лідер ін’єкцій краси
27.08.2021

Анаген під загрозою: фізіологія стресу і терапія випадіння волосся

Стан стресу для організму не проходить безслідно. Каскад фізіологічних реакцій, що запускаються нейротрансміттерами і нейрогормонами впливає на ряд органів і систем, в тому числі на цикл росту волосся.

Волосяний фолікул є мішенню не тільки для статевих гормонів, а й ряду інших активних «гравців»:

  • Кортикотропін;
  • Субстанція P (SP);
  • Катехоламіни;
  • АКТГ;
  • В-ендорфіни.

Вплив стресового чинника призводить до порушення апатоза кератиноцитів, а також до розвитку запальної реакції за рахунок дегрануляції тучних клітин і утворення періфолікулярних інфільтратів. До складу інфільтрату, як правило, входять лімфоцити, макрофаги, поодинокі мастоцити.

І в середньому, через 57,1 день, близько 2-3 місяців настає активна стадія випадіння волосся, варіабельність перебігу якої може тривати від 6 до 10 тижнів.

Завданням перед лікарем-трихологом стає визначення доцільності проведення терапії, огляду на той факт, що процес росту волосся самовідновлюється. Але чи завжди в достатньому об’ємі і як не упустити момент, коли пацієнтові потрібна додаткова допомога?

Дати відповідь на питання допоможуть методи додаткової діагностики: трихограма і фототрихоскопія з визначенням стадії випадіння волосся і відсотка волосся, що випало у анагені та телогені.

В арсеналі терапії лікаря-трихолога представлені методики: медикаментозні (миноксидил, дутостерід), фізіопроцедури (дарсонваль, озонотерапія), лазеротерапія, ін'єкції (мезотерапія, PRP-терапія).

Керівництво з грамотного поєднання методів терапії алопецій представлено в технології FLOSAL HAIR, яка крок за кроком представляє роботу фахівця і пацієнта з алопецією, різного генезу і ступеня вираженості.

Найчастіше питання, яке викликає ряд сумнівів у фахівців і їх пацієнтів - це ефективність препаратів, механізм впливу на волосяний фолікул і стадії росту волосся.

Мезопрепарат Dermaheal HL, представлений в технології FLOSAL HAIR може бути використаний в якості монотерапії, а також у поєднанні з іншими методиками. Його механізм дії обумовлений складом:

  • Олігопептид-41 - блокує активність ферменту 5альфа редуктази, який бере участь у перетворенні тестостерону в ДГТ;
  • Трипептид міді-1 - відновлює роботу мікроциркуляторного русла, покращує трофіку волосяної цибулини;
  • Декапептид-4, ацетил декапептид-3 - синергісти, стимулюють синтез міжклітинних волокон дерми, нормалізують процес ділення і десквамації кератиноцитів;
  • Вітамінно-мінеральна частина - забезпечує живлення цибулини, зміцнення стрижня волоса, заповнення дефіциту нутрієнтів.

В технології також представлений унікальний за складом і фармакодинамікою філер для волосся - DR.CYJ Hair Filler. Філер - це не обмовка, а 0,7% слаборетикульована ГК з пептидним комплексом в матриці. Потрапляючи в тканини і поступово розщеплюючись, пептиди препарату надають терапевтичну дію.

  • 7 трихологічних пептидів - стимулятори синтезу клітин, блокатори DKK-1 і BMP-4, а також пептиди, що регулюють ріст нового волосся, відновлюють роботу мікроциркуляторного русла шкіри голови;
  • Гіалуронова кислота - матриця та ревіталізант, підсилює терапевтичну дію пептидного комплексу.

Завдяки своєму складу, такий препарат пролонговано стимулює рецептори клітин, не вимагає великого курсу процедур і частого відвідування лікаря-трихолога.

Філер для волосся також може бути використаний, як монотерапія, так і в поєднанні з іншими методиками.

Для закріплення отриманого результату в домашній догляд необхідно призначити супутні препарати - шампуні, які доглядають за волоссям, кондиціонери, спреї. У складі таких засобів повинні бути присутніми компоненти, що перешкоджають випадінню волосся, зміцнюють їх стрижень, з високою концентрацією діючих речовин і мінімальною - допоміжних і агресивних ПАР.

Серія Pelo Baum - готова лінія поетапного догляду за волоссям та шкірою голови. Курс терапії - 3 місяці. З метою профілактики - 1 місяць.

ЦІКАВІ СТАТТІ

27.07.2023

Особливості локальної терапії випадіння волосся вимагають знання...

Ключова роль регуляторних пептидів в лікуванні хронічного випадіння волосся
15.05.2023

Проблема випадіння та порідіння волосся ...

Пептидні ін'єкції для краси та здоров'я волосся
26.04.2023

Порідіння та випадіння волосся – одна з найчастіших причин звернення...

Алопеція або втрата волосся – ефективні методи вирішення. Рекомендації лікарів-косметологів
21.02.2023

Трихологічний базис корекції різних видів алопецій...

Мовою наукових фактів: від формування волосяних плакод до подовження фази анагену
16.02.2022

Чи завжди існує ...

ДГТ не винен: етіологія та трихологічна корекція алопецій не гормональної природи
24.10.2022

Таке видовище не просто лякає та засмучує але й стає головною...

Стрес = випадіння волосся: механізм дії та профілактика
19.10.2021

Трихологія, як окрема область естетичної медицини, давно...

Трихологічні інструменти в боротьбі з алопецією: від діагностики до готових рішень
27.08.2021

Стан стресу для організму не проходить безслідно...

Анаген під загрозою: фізіологія стресу і терапія випадіння волосся
24.06.2021

Увеличение обращений пацентов...

Алопеции различного генеза. Комплексная терапия волосистой части головы