Лідер ін’єкцій краси
26.07.2021

Фотозахист НЕ працює? ТОП-5 найбільш частих помилок при використанні сонцезахисних засобів

У період активної інсоляції, головна рекомендація в профілактиці старіння і гіперпігментації - це регулярне використання засобів з факторами захисту від сонця. І дійсно, завдяки таким засобам, лікар-косметолог може спокійно проводити ряд процедур в кабінеті і бути впевненим у відсутності небажаних наслідків.

Якщо захист не спрацював... На прийомі ми можемо побачити явища сухості шкіри, включаючи клінічні прояви ксероза і гіперкератозу, поява дряблості, формування сітки зморшок і навіть пігментні плями. Чому так сталося?

З високою часткою ймовірності можна стверджувати про неправильно підібрані засоби або некоректне їх застосування. ТОП-5 основних помилок, які слід виправити:

  1. Недостатній рівень SPF захисту. Sun Protect Factor - має на увазі наявність компонентів (фізичні і хімічні фільтри) захисту від UVA і UVB спектрів сонячного випромінювання. Важливо: використовувати достатній фактор захисту, який відповідає:
  • Фототипу шкіри: максимально високий повинен бути у 1 і 2-го фототипу, для 3 і 4 досить 15-20, а для 5-6 можна не використовувати;
  • Інтенсивності інсоляції: для міських умов, проживання в північних регіонах не потрібно використовувати надвисокі SPF-фактори, а для відпочинку на півдні обов'язково вибираємо достатній рівень - 50+;
  • Сезону року: для весняно-літнього сезону підвищуємо рівень захисту;
  • Індивідуальним особливостям пацієнта: пацієнти, схильні до пігментації, з тонкою і чутливою шкірою вимагають максимального рівеня захисту, крім того в складі кремів повинні бути доглядові компоненти для додаткової протекції шкіри від чинників навколишнього середовища. Наприклад, Dermaheal CC cream SPF 30 володіє не тільки фотопротекторними властивостями, але і глибоко зволожує шкіру, сповільнює її старіння.
  1. Захист тільки від одного спектра випромінювання. Більш ранні версії сонцезахисних кремів, мали фактори протекції тільки від одного з спектрів УФ-променів - B. Відомо, що такі засоби не можуть повноцінно забезпечити захист шкіри. Слід звертати увагу на наявність факторів захисту і від UVA променів.

    Як визначити? Звертаємо увагу пацієнта на абревіатури на маркуванні: UVA, PA +++, PPD будуть говорити про наявність протекції від сонячних променів спектру А. Наявність того чи іншого маркування відрізняється в залежності від країни-виробника, але всі вони говорять про захист від УФА.
  1. Тільки 1 вид фільтрів. Фільтри фотозахисту - фізичні екрани (діоксид титану, оксид цинку) і хімічні чинники (етілгексілметоксіціннамат, ізоаміл п-метоксіціннамат, тіносорб М і ін.) в єдиній формулі надійніше захищають шкіру.

    Надлишок хімічних фільтрів з поглинанням і здатністю вбиратися в шкіру підвищує інтенсивність інтоксикації і негативного впливу на неї. У той час, як фізичні екрани з відображаючою функцією, можуть бути комедогеними для шкіри, залишати на її поверхні білясті розводи, висихати і обсипатися.

    Комбінованим складом з максимальним ступенем захисту володіє крем Dermaheal SPF 50 PA +++, який забезпечує надійну фотопротекцію від УВА і УВБ спектрів, запобігає появі гіперпігментації і ідеально підходить для закриття малоінвазивних процедур в кабінеті лікаря-косметолога.
  1. Неправильне використання сонцезахисних засобів. Одноразового нанесення засобу для повноцінного захисту шкіри в перебігу всього дня мало. Крем необхідно оновлювати, наносити повторно після купання або кілька разів протягом дня, частота буде залежати від ступеня захисту. Середній показник - 2-3 рази протягом дня або після кожного купання у водоймі.

    Слід нагадати пацієнту і про нанесення крему безпосередньо перед виходом на вулицю. Засоби, особливо з фізичними екранами, вимагають часу для «включення» в роботу. Оптимальна рекомендація: наносити крем за 15-20 хвилин до виходу.
  1. Нанесення фотопротекціі тільки на обличчя. На жаль, думка про те, що капелюшок з широкими краями, накидка або парео захистять шкіру від УФ-променів - помилкова і не забезпечує повноцінної протекції шкіри від негативного впливу. Сонячні промені здатні проникати через легкий одяг, відбиватися від поверхонь - пісок, вода, а також пошкоджувати захисні бар'єри шкіри, її клітини і викликати в ній запалення.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine