Лідер ін’єкцій краси
04.05.2020

Вивчаємо склад: ТОП-5 шкідливих компонентів на етикетках топічних засобів

Ще в XVI ст. відомий філософ і лікар епохи Відродження Парацельс казав: «Все - отрута, все - ліки; те й інше визначає доза». І на сьогоднішній день, це твердження залишається важливою догмою в фармакології і косметичної хімії.

Професійні косметичні бренди містять досить високу концентрацію активних речовин і системи доставки в глибокі шари шкіри, завдяки чому вдається впливати на ряд процесів, що відбуваються на рівні клітин. А, значить, рекомендація домашнього догляду фахівцем - є відповідальним етапом і призначенням, яке слід дотримуватися.

При виборі топічних засобів слід керуватися не тільки показаннями до призначення, типом шкіри пацієнта, але також враховувати безпеку складу. Високий вміст деяких компонентів може призвести до ряду негативних реакцій шкіри, крім того, існують речовини, наявність яких в складі краще зовсім уникати.

ТОП 5 шкідливих компонентів на етикетках косметичних засобів:

  • Лаурил сульфат натрію (sodium lauryl sulfate, SLS / SLES) - представник ПАР, який найчастіше включають в миючі засоби, але також може зустрічатися в незмивних косметичних формах - крем, сироватка. Основна роль - підвищення проникності шкіри. З негативного впливу, слід зазначити, подразнюючу дію, алергічні реакції. У низьких концентраціях дозволений до застосування.
  • Мінеральне масло, вазелін, парафін (LIQUID PARAFFIN, LIQUID PETROLATUM) - насичені вуглеводні або продукти нафтопереробки, які створюють повітронепроникну плівку на шкірі. Можуть бути причиною висипань, відкритих і закритих комедонів. Перевагу слід віддавати рослинним маслам.
  • Триетаноламін (TEA, TROLAMINE, Triethanolamin) - синтетичний емульгатор для створення стабільної pH системи косметичного засобу. Досить токсичний, канцероген, може викликати стійке роздратування на шкірі. Дозволений до застосування у рецептурах косметичних засобів до 5%.
  • Поліметилметакрилат (Polymethyl Methacrylate) - мікропластік, наповнювач і піноутворювач, токсичний компонент з подразнюючою дією, як для шкіри, так і для навколишнього середовища. FDA ввели заборону на використання, країни ЄС на шляху до створення заборони.
  • Феноксіетанол (phenoxyethanol) - доступний і всім відомий консервант, який подовжує «життя» косметичного засобу. Токсичний для респіраторної і травної систем, здатний вивільняти формальдегід, канцероген, алерген.

Напередодні літньої спеки і високого рівня інсоляції, частий запит від пацієнтів - легкий зволожуючий засіб. Універсальний продукт, який відповідає запитам клієнтів з безпечним складом - флюїд Demaheal Hydro Balance Fluid:

  • неймовірно легка текстура;
  • універсальний для всіх типів шкіри;
  • глибоко зволожує і відновлює гідро-ліпідну мантію;
  • уповільнює старіння, зменшує наявні прояви вікових змін;
  • зміцнює стінки судин, зменшує вираженість куперозу.

Склад засобу говорить сам за себе - поєднання пептидного комплексу з рецепторним механізмом дії на клітини шкіри, рослинних екстрактів, пантенола і бетаїну, аскорбінової кислоти.

Олігопептид-24 і олігопептид-20 - стоять на сторожі молодості шкіри, її підтягнутого виду. Гальмують процеси клітинного апаптоза, стимулюють синтез нових клітин - фібробластів і кератиноцитів, а також волокон - колагену і еластину.

Пошарова регенерація шарів шкіри, активація роботи дерми і синтез волокон колагену - результат стимулюючої дії Matrixyl і Rejuline (пальмітоіл пентапептид-13 і ацетил декапептид-3).

Відомий трипептид міді-1 - контроль ангіогенезу, відновлення мікроциркуляторного русла.

ЦІКАВІ СТАТТІ

25.04.2024

Багато із спеціалістів стало впевненні, що періорбітальна ...

На межі естетичної корекції та пластики: прості рішення недоліків у періорбітальній зоні
18.04.2024

Ін’єкційна косметологія – галузь естетичної корекції...

Безпечні ін’єкції краси: анатомічні юніти обличчя, про які повинен пам’ятати лікар-косметолог
16.04.2024

Вибір наповнювачів у арсенал препаратів, з якими працює лікар-косметолог ...

START-філер для безпечної та легкої корекції
27.02.2024

Вугрова хвороба або акне залишають після себе низку неприємних естетичних дефект...

Рубці постакне - вирок?
15.01.2024

Атонія шкіри візуально проявляється птозуванням, ....

Синергія голки та апарату – сучасна альтернатива передчасному старінню та звернення до пластиків
13.09.2023

Часто до нас звертаються з питаннями, що ...

Біоревіталізація чи ревіталізація: як обрати? в чому різниця?
28.06.2023

Корекція локальних жирових відкладень – актуальний запит...

Можливості ліполітичної корекції та ліпомоделювання в кабінеті косметолога
21.06.2023

Проблемна шкіра з висипаннями та слідами постакне – причина звернення до лікаря-...

Життя шкіри ДО та ПІСЛЯ акне
14.02.2023

Ніщо так не скриває справжній вік,...

В чому секрет манливого погляду? Розкриваємо всі деталі разом з «маленькими» помічниками – пептидами