Лідер ін’єкцій краси
16.09.2021

Лентигіози в практиці лікаря-косметолога: про що важливо пам'ятати і як побудувати депігментуючий протокол?

Пігментна патологія, спричинена хронічною дією ультрафіолетового випромінювання - лентиго або лентигіоз, має широке поширення і вимагає грамотного підходу до терапії. Початковим і найвідповідальнішим етапом є діагностика, виняток наявності атипових меланоцитів і злоякісного процесу.

При прямому дослідженні біоптату, можна розглянути гіперплазію епідермальних гребенів, збільшення числа меланоцитів з надлишковою продукцією меланіну і меланофагів - забарвлених макрофагів за рахунок поглинання пігменту.

Візуально, при огляді лікар-косметолог може помітити наявність гладких, плоских пігментованих утворень, іноді з увігнутими краями, які розташовані, як правило, на відкритих ділянках тіла. Забарвлення пігменту може бути нерівномірним, від світло-коричневого до темно-коричневого. Диференціальна діагностика необхідна при переродженні з гладких плям в шорсткі, а також від доброякісного утворення - плямистого невуса, який може трансформуватися в меланому.

З віком, діаметр і число плям може збільшуватися, вони схильні до злиття і потемніння. При цьому, шкіра з лентиго виглядає дряблою, тонкою, а пацієнти можуть скаржитися на сухість.

Групами ризику в проблемі лентигіозів є пацієнти з 1 і 2 фототипу по Фітцпатріку, пацієнти, які проходили ПУВА терапію, що захоплюються солярієм або засмагою. Наступний етап - це визначення тактики терапії та формування протоколів корекції.

Основні напрямки для впливу в освітлюючої терапії:

  • гальмування і контроль меланогенеза - блокуємо активність тирозинази;
  • інгібування передачі імпульсу від МСГ до рецепторів меланоцитів;
  • безпосереднє руйнування вогнищ скупчення пігменту;
  • відновлення гідробалансу шкіри, ущільнення м'яких тканин.

Пілінги, IPL-терапія, ін'єкції, топічний догляд - що призначити пацієнтові? Універсальної методики не існує, а отримати стійкий результат можна тільки при одночасному впливі.

Полегшити завдання і спростити формування протоколу корекції лікарю-косметологу допоможе готова технологія від команди фахівців FLOSAL - FLOSAL PIGMENTATION. Це робоча схема, яка охоплює основні ланки меланогенеза, інволютивних процесів і дозволяє поєднувати різні методики, отримуючи WOW результати освітлення шкіри.

В основі технології - 5 різноспрямованих протоколів із застосуванням мезотерапевтичних і ревіталізуючих процедур.

SIMPLE протокол на основі мезотерпіі препаратом Dermaheal SB. Це методика впливу на тирозиназу, освітлення пігментних плям, а також судинний компонент. В основі мезококтейля пептиди, арбутин, аскорбінова кислота, екстракт кореня солодки.

Протокол активно працює з різними меланозами шкіри, а препарат може підпікати при введенні.

Такий же монопротокол EXPRESS на основі депігментуючого ревіталізанта Prostrolane Blanc-B підійде для категорії пацієнтів з невираженими і одиничними ділянками ураження, необхідністю профілактики розвитку меланозів і завданням отримання рівного тону шкіри. Протокол універсальний, підійде не тільки для швидкої корекції, але і в якості підготовки до травматичним процедурам або реабілітації після них.

При роботі зі зрілою шкірою, ознаками фотостаріння і наявністю лентигіозів потрібен посилений курс протоколу INTENSIVE. Поєднання ревіталізанта і мезопрепарата дозволить опрацювати дисхромії на різних рівнях шкіри, взяти під контроль процес меланогенеза, освітлити пігментні плями і провести корекцію вікових змін. Той випадок, коли травмуючі методики малорезультативні або не показані.

Гіперінсоляція шкіри, надмірне захоплення засмагою або солярієм призводить до висушування поверхневих шарів, деградації компонентів міжклітинного матриксу дерми, формуванню еластозу. Клінічні прояви мають яскраво виражений характер у вигляді дрібної зморшкуватості, гіперкератозу, дряблості і атонії. Протокол STANDARD ідеальне рішення для відновлення гідробалансу, депігментації і гальмування інволютивних змін.

Для сонячного або старечого лентиго в області рук і кистей рекомендований протокол WHITE HANDS. Поєднання ревіталізуючої методики з філінг ефектом і депігментуючої мезотерапії дозволить отримати швидкий і видимий результат. З огляду на чинники ризику експозома, застосування лазерних методів і пілінгів недоцільне на відміну від курсу ін'єкційної поєднаної терапії.

Не слід також забувати про додаткову топічну терапію, призначення депігментуючого домашнього догляду і засобів з SPF захистом.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine