Лідер ін’єкцій краси
01.09.2021

Меланорегулятори в топічних засобах: що призначити пацієнтові в домашній догляд?

Робота з меланіном включає в себе ряд методик, які з успіхом застосовуються в якості депігментуючих процедур:

  • Система освітлюючих пілінгів;
  • Лазерна корекція пігментних плям;
  • Мезотерапія і ревіталізація;
  • Топічні професійні процедури;
  • Домашній догляд.

Розуміючи, що робота з різними видами дисхромій складна, з частими рецидивами або слабкою результативністю, особливу увагу слід приділити щоденним ритуалам пацієнта по догляду за шкірою.

У проблемі нерівного тону і гіперпігментації, базові етапи догляду за шкірою не змінені: очищення, тонізація, зволоження, фотопротекція. Тут важливий вибір депігментуючих складів і грамотного сонцезахисту.

Етап очищення. У період з низькою сонячною активністю, стандартне очищення, підібране за типом шкіри, слід чергувати з кислотним. З метою зниження інтенсивності гіперпігментації, усунення гіперкератозу, як ознаки фотостаріння шкіри, в очищуючі засоби додають кислоти в низькій концентрації.

Це можуть бути комбінації AHA-кислот з фруктовими або BHA-кислотами, терапевтичну дія серед яких мають феррулова, азелаїнова, транексамова кислоти, а також лимонна, винна і яблучна.

Концентрація кислот не перевищує, як правило, 1-2%, проте регулярне і тривале застосування не завжди виправдане. Чергують таке очищення в залежності від типу шкіри пацієнта і вираженості гіперпігментації.

Наприклад, для тонкої і сухої шкіри - 1 раз в тиждень, для нормальної / комбінованої - 2-3 рази і для жирної - через день або кожен день протягом 1-2 місяців. В якості додаткового очищення підбирають щадний засіб з доглядовими компонентами і низьким вмістом ПАР. Dermaheal Foaming Cleanser - баланс між повноцінним очищенням і доглядом за шкірою, завдяки вмісту пептидів, ферменту протеази і екстракту Портулака.

Тонізація. Безспиртові тоніки або тонери можуть включати слабо концентровані кислотні композиції, а також додаткові зволожуючі речовини. При корекції дисхромій у пацієнтів із сухою шкірою, порушенням цілісності захисних бар'єрів тонік слід підбирати з вологоутримуючими компонентами в складі.

Пептидний тонік Skin Total Care Solution містить в основі гіалуронову кислоту в якості гидратуючого компонента, а також арсенал заспокійливих і відновлюючих захисний бар'єр шкіри рослинних екстрактів - центели азіатської, листя камелії, масло насіння макадамії, токоферол. Для щадної осветляюючої дії до складу включений арбутин, ретинол пальмітат.

Двохетапне зволоження. У балансі антиоксидантних систем шкіри - гіалуронова кислота і меланін, тон обличчя зберігається рівним, без пігментних плям. В результаті інсоляції цей баланс може порушуватися - надлишкове вироблення і відкладення меланіну і, відповідно, зниження рівня ендогенної ГК. Тому, важливо не тільки впливати на меланогенез і депігментацію шкіри, але і на відновлення рівня вологи, нормалізацію балансу між меланіном і ГК.

Освітлююча серія Dermaheal Skin Delight включає в себе:

У складі топічних засобів присутні:

  • регулятори меланогенеза: олігопептид-51, пентапептид-13;
  • освітлюючі компоненти: арбутин, олігопептид-34, екстракт висівок рису, екстракт листя шовковиці;
  • зволожуючі і вологоутримуючі: гіалуронат натрію, бетаїн, екстракт камелії китайської;
  • доглядові та відновлюючі: трипептид міді-1, олігопептид-24, масла насіння макадамії, соняшнику, екстракт кореня солодки, токоферол.

Терапевтичне поле для призначення препаратів включає в себе дисхромії будь-якої етіології, а також постакне і може застосовуватися незалежно від сезону року.

Завершальне призначення - фотозахист з достатнім рівнем SPF, який включає протекцію від UVA і UVB спектрів. Для сезону з низьким рівнем інсоляції - Dermaheal CC Cream з SPF 30, який не тільки захищає шкіру, але і глибоко зволожує, приховує недосконалості шкіри. Повноцінний захист в сезон високої сонячної активності дасть фотопротектор Dermaheal Sun Protect SPF 50 PA +++ з фізичними екранами і хімічними фільтрами, а також зволожуючими і депігментуючими компонентами.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine