Лідер ін’єкцій краси
21.03.2024

Місце пептидів у естетичній косметології: від рецепторного механізму впливу до прогнозованих результатів

Як часто ми використовуємо пептиди в косметологічній практиці? Відповідь на це питання ви зможете дати якщо уважно перечитаєте склад кожного препарату – як ін’єкційного, так і топічного. І будете здивовані частотою включення пептидів до складу різноманітних засобів. Чому так?

  1. Пептиди – це досить невеликі молекули, що складаються з амінокислотних залишків, не несуть «важкої» частини, як білкові фактори росту, що значно зменшує імунне навантаження та небажані реактивні прояви.
  2. Синтезовані пептиди мають подібний набір амінокислот та схожу дію до факторів росту, які є в нашому організмі, тому застосовуються в медицині та косметології для регуляції різних процесів.
  3. Саме пептиди мають селективну дію до рецепторів на поверхні клітин і в залежності від виду пептиду можна впливати на широкий спектр рецепторів, отримувати прогнозований результат.
  4. Сучасні технології транспортної доставки активних компонентів через бар’єри шкіри забезпечують також активну дію топічних засобів із пептидами.
  5. Вивченість, наукова база досліджень, багаторічний досвід застосування.

Саме тому, уявити роботу спеціаліста естетичної медицини без пептидів досить складно.

Активність пептидів проявляється вже в досить низьких концентраціях - наномолярних (10-9 моль/л). Використання пептидних комплексів розповсюджене у різноманітних формах – ін’єкційні препарати, як водні так і гелеві форми, що включають гіалуронову кислоту, кремові та топічні гелеві засоби, розчини для поверхневого нанесення та у складі засобів для апаратних методик. Протеолітичні ферменти організму досить швидко розщеплюють пептидні комплекси, тому в організмі вони знаходяться нетривалий час, а афінність зв’язування з конкретними рецепторами забезпечує максимальну безпеку при застосуванні.

Про які пептиди треба говорити?

Запатентовані та дослідженні, виробленні концерном з багаторічною репутацією та відповідно до всіх норм та правил безпеки – від Caregen. Південно-корейській концерн Caregen є світовим лідером у галузі досліджень і розробок пептидів, глобальною біотехнологічною компанією, яка з моменту свого заснування в 2001 році комерціалізувала необмежені можливості своїх запатентованих пептидів у вигляді багатьох інноваційних продуктів.

Головним напрямком досліджень та розробок компанії є біоміметичні пептиди, котрі виробляються біосинтетичним шляхом, а не шляхом гідролізу важких білків. Дослідження Caregen виходять за рамки біоміметичних пептидів, а й включають отримання гібридних пептидних молекул, що максимально оптимізує їх ефективність у медицині та косметології.

Серед перспективних напрямків для дерматокосметичної галузі, цікавим є:

  • Колагенстимулююча активність пептидів – активація різних шляхів синтезу колагену, безпосередня регуляція активності фібробластів, кератиноцитів, що сприяє відновленню дермального матриксу шкіри;
  • Протизапальна дія, враховуючи розповсюдженість різноманітних дерматозів, які супроводжуються активізацією запального процесу. Можливість зменшення запальних проявів – періваскулярного, періфолікулярного запальних процесів, зменшення пулу запальних клітин;
  • Комплексна дія – вплив на різні мембранні рецептори, одночасна корекція декількох задач.

Цікавим є можливість не тільки стимуляції синтезу але і інгібування інволютивних та інших процесів: активності тирозинази, роботи ММР-протеаз, що руйнують волокна колагену. Що можна сказати про регуляцію? 

За допомогою пептидів ми маємо змогу взяти під контроль процес меланогенезу, кератинізації, інфламейджингу, який є фоном для вікових процесів. Це сприяє більш яскравим результатам від будь-якої наступної терапії – апаратних методів, пілінгів, топічних доглядів, тощо.

У естетичній медицині препарати, які виробляє концерн Caregen популярні у понад 130 країнах світу, мають необхідну сертифікацію ЄС, схвалені FDA, а також відповідно сертифіковані в Україні, що дає юридичний дозвіл ін’єктування препаратів у м’які тканини.

ЦІКАВІ СТАТТІ

21.03.2024

Як часто ми використовуємо пептиди в косметологічній практиці? Відповідь на це п...

Місце пептидів у естетичній косметології: від рецепторного механізму впливу до прогнозованих результатів
25.10.2021

Завжди чітко та про актуальне від Ольги Бондаренко: розбираємо дисхромії...

Дисхромії шкіри та методики контролю меланогенеза
28.11.2017

Основная задача косметолога - сделать так, чтобы пациент был доволен своим отраж...

Терапия рубцовых изменений кожи
28.11.2017

Воздействие биомиметических пептидов позволяет одновременно заблокировать чрезме...

Последствия лета и пептидная терапия фотоповреждений кожи
27.11.2017

Хотите управлять старением и выглядеть всегда молодо и привлекательно? Несмотря...

Инструмент интеллектуального ремоделирования структуры кожи
27.11.2017

В последние несколько лет проблема алопеции стала носить не только трихологическ...

Пептидная терапия алопеции различного генеза
27.11.2017

Старение — один из необратимых процессов, которому подвержен любой организм учен...

Одномоментная коррекция нескольких дефектов
27.11.2017

Выпадение волос достаточно распространенная проблема как среди женщин, так и сре...

Нанотехнологии на службе у трихологов
27.11.2017

Наверное, не существует в мире таких женщин, которые бы не хотели повернуть врем...

Aquashine - «волшебная» палочка для кожи