Лідер ін’єкцій краси
19.01.2022

Персоналізований підхід до пацієнта = задоволеність результатом + довгострокові відносини (на прикладі 2-х кейсів)

Довгострокові взаємини між лікарем-косметологом та пацієнтом залежать від низки факторів та не обмежуються точковими естетичними процедурами. Для цього пацієнта не потрібно просто слухати, а й ЧУТИ про його потреби і, на основі чого, складати повноцінну картину та протокол корекції.

КЕЙС №1

Пацієнтка – дівчина, 28 років, на прийомі звернулась із запитом на чіткий контур губ. Косметолога відвідує регулярно з метою догляду за шкірою обличчя. У ході консультації з'ясувалося:

  • Наявність специфіки у роботі – керівна посада, яка передбачає роботу за комп'ютером;
  • Необхідність проведення бізнес-тренінгів та семінарів;
  • Діловий стиль одягу.

На що слід звернути увагу, крім першопричини звернення: оцінити стан шкіри шиї та зони декольте, періорбітальної зони – враховуючи необхідність бути в центрі уваги, високий рівень навантаження на м'язи шиї та зоровий апарат.

Візуально: початкові ознаки старіння шкіри шиї – дряблість, дрібні зморшки, формування радіальних зморшок шиї, стоншення шкіри в області ключової ямки.

Тактика лікаря-косметолога: ненав'язливо запропонувати пацієнтові звернути увагу на зону шиї та декольте, наголосити на важливості приховати контраст між станом шкіри обличчя та області шиї. Рішення – ревіталізація шкіри та філінг у зоні формування «кілець Венери».

Протокол корекції: 2 процедури ревіталізації з інтервалом 2 тижні препаратом Prostrolane Natural-B.

Техніка введення – канюля, для мінімізації слідів проколів та рівномірного розподілу препарату у делікатній зоні. Канюля: 25 G 50 мм, без формування «ковбасок» та ризиків контурації препарату. Аналогічно проводимо процедуру у зоні декольте.

Схема розмітки: по 2-3 точки для проколу в області бічних поверхонь шиї, віялове розподілення препарату за допомогою канюлі з попередньою незначною сепарацією тканин. Для заповнення та ревіталізації в області ключичних ямок – точка вкола біля основи шиї з бокових поверхонь.

Висновок: звертаємо увагу на щоденні дії пацієнта, його професійні особливості роботи, публічність та необхідність бути у центрі уваги, контраст між зонами (обличчя та області шиї).

 

КЕЙС №2

Пацієнтка – вік 37 років, скарги на втрату тонусу шкіри, зморшки та заломи у зоні обличчя. При зборі анамнезу:

  • Пацієнтка також скаржилася на почуття стягнутості та сухість шкіри рук, що викликана професійною діяльністю – лікар, часте використання дезінфікуючих розчинів;
  • Періодичне загострення холодового дерматиту із екзамоподібними симптомами.

Тактика лікаря-косметолога: провести візуальний огляд та оцінку стану шкіри та м'яких тканин кистей рук, запропонувати пацієнтці в одну процедуру корекцію тильної поверхні кистей. Рішення: ревіталізація та легкий філінг області кистей рук препаратом Prostrolane Blanc-B. Техніка введення: канюля, яка дозволить атравматично провести філінг та розподілити препарат.

Вибір препарату обумовлений його поєднаною дією: філінг та ревіталізація шкіри, а також можливість впливу на процес інфламейджингу в тканинах, що є актуальним для протизапальної дії та профілактики загострення дерматиту.

Схема розмітки: канюля 25G 50 мм, точки проколів – 1-2 біля основи зап'ястя, огинаючи суглоби та кістки кистей, працюючи з метою наповнення. Ревіталізуючий ефект свій прояв починає через 2 тижні після проведеної процедури. Об'єм препарату на 1 прохід канюлі – 0,05-0,1 мл. Зона кистей досить чутлива, тому не рекомендується попередня сепарація м'яких тканин перед введенням препарату.

Висновок: робота з областю кистей рук – універсальний метод прояву додаткової турботи про пацієнта, можливість розширення середнього чека, пролонгація стосунків із пацієнтом. Враховуємо рід діяльності пацієнта та вплив факторів навколишнього середовища на стан шкіри у зоні кистей рук.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine