Лідер ін’єкцій краси
11.02.2021

Робота з меланіном: виявити, освітлити і попередити

Порушення пігментоутворення або дисхромія - багатостадійний і складний процес, який має різні клінічні прояви:

  • гіперпігментація - мелазма, хлоазма, лентіго;
  • депігментація - вітіліго, альбінізм;
  • застійні плями пігментації постакне.

Етіологічними факторами можуть виступати, як ендогенні чинники - гормональний дисбаланс, захворювання гепатобіліарної системи, прийом деяких препаратів, вікові зміни, а також екзогенні - сонячна інсоляція, фотостаріння, постравматична пігментація.

Корекції піддаються пігментні плями, викликані гіперсинтезом меланіну і його відкладенням в шкірі, а також плями застійної пігментації. При виборі етіопатогенетичної терапії слід також орієнтуватися на глибину залягання пігменту, що може ускладнювати корекцію.

Розрізняють гіперпігментацію:

  • поверхневу або епідермальну - плями мають виражене інтенсивне забарвлення;
  • дермальну - світло-коричневі пігментні плями з нечіткими краями;
  • змішану - залягання пігменту на різних рівнях шкіри, плями мають ділянки інтенсивного фарбування і слабко виражені зони.

Гіперпігментація вимагає завжди комплексного підходу - це депігментуючі пілінги, мезотерапія і ревіталізація шкіри, лазерні методики. Монотерапія не дає очікуваних результатів і може вимагати тривалого курсу процедур.

Які кислоти можуть застосовуватися - ферулова, транексамова, мигдальна, ТСА і їх комбінації. Ідеальне поєднання пілінгів з освітлюючою мезотерапією. Комплексний препарат Dermaheal SB - це поєднання пептидів, які регулюють процес синтезу пігменту меланіну і перешкоджають його гіперпродукції, а також арбутина, вітаміну С і кореня солодки - дозволяють не тільки освітлити пігментні плями, а й зміцнити стінки судин, зменшити прояви запальної реакції.

Препарат показаний при класичних дисхроміях, може застосовуватися в якості мезококтейля для освітлення «темних кіл» навколо очей, а також в комплексній терапії купероза. Крім того, мезотерапія може бути не тільки процедурою освітлення шкіри і пігментних плям, а й профілактикою появи гіперпігментації. З метою профілактики утворення пігментних плям призначаємо курс 3-4 процедури 1 раз на тиждень. Терапевтичний курс при роботі з гіперпігментацією від 3-5 до 6-8 процедур з інтервалом 1 раз в тиждень.

Ще один препарат Prostrolane Blanc-B - ревіталізант з освітлюючою дією і ефектом ліфтингу. Може бути використаний в якості монотерапії при гіперпігментації і фотостарінні шкіри, а також в терапії «темних кіл». Його здатність заповнення ідеально підходить для корекції носослізної борозни, а пептидний комплекс для освітлення і ущільнення тонкої шкіри повік.

Феррулоіл і Вальпроіл Олігопептид-33 - комбінація депігментуючих пептидів, які на різних етапах гальмують гіперсинтез і відкладення меланіну, блокують вироблення тирозинази. Як anti-age глобальна ревіталізація, стимуляція синтезу фібробластів і відновлення об’єму міжклітинної матриксу працюють октапептид-11 і олігопептид-92. Поєднані протоколи представляють більший інтерес у зв’язку з результативністю методу, швидкості настання ефекту і тривалості його збереження. Ревіталізація і мезотерапія можуть поєднуватися в одну процедуру або послідовно.

Протокол в одну процедуру: Prostrolane Blanc-B 2 мл глибоко мікроін'єкційно, лінійно або за допомогою канюлі + Dermaheal SB 2,5 мл папульний метод або наппаж. 1 процедура 1 раз в 2 тижні. Кількість ревіталізації на курс 2 процедури, кількість мезотерапії доводимо до 5 процедур. Одночасний протокол почергового застосування: Prostrolane Blanc-B через тиждень мезотерапія Dermaheal SB і через 7 днів повторюємо ревіталзацію Prostrolane Blanc-B. Курс мезотерапії доводимо до 5 процедур.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine