Лідер ін’єкцій краси
27.09.2021

Шпаргалка ін'єкціоніста: безпечна процедура ІКП губ і оптимальний вибір філера

Затребувана, але складна зона корекції в практиці лікаря-косметолога - пероральна область. І дійсно, один з найбільш частих ін'єкційних запитів серед пацієнтів - це збільшення губ. Однак, для отримання гармонійного результату фахівець повинен враховувати ряд нюансів:

  • Вікові зміни періоральної зони: сплощення об’єму м'яких тканин губ, опущення куточків, наявність кісетних зморшок, носо-губної або губопідборідної складок;
  • Монофазний або біфазний філер гіалуронової кислоти - який препарат дасть кращий результат;
  • Анатомічні особливості будови періоральної зони і небезпечні точки корекції;
  • Дотримання нашарування при проведенні аугментації губ;
  • Очікування vs реальність: запит пацієнта і можливості корекції.

Безпечна робота в періоральнії області повинна будуватися на основних принципах: low і slow, повільно і невеликими об’ємами. Таке правило виправдано анатомічною будовою зони, ходом лицьової артерії і її гілками, які максимально близько до поверхні проходять в проекції верхньої і нижньої губи.

Коротка анатомічна шпаргалка по небезпечним точкам періоральної області включає в себе:

  1. Маршрут або хід a.facialis - лицьової артерії, яка огинає нижню щелепу і направляється медіально, даючи відгалуження на:
  2. Верхню губну артерію a.labialis superior, розташовану між м'язами і слизовою оболонкою верхньої губи. І дає кілька анастамозів - з однойменною артерією протилежного боку, а також з a.transversa facei et a.infraorbitalis.
    І також, прямуючи до крила носа a.facialis переходить в
  3. Кутову артерію a.angularis у крила носа, що важливо враховувати при корекції носогубних складок.
  4. Нижня губна артерія a.labialis inferior, має таку ж глибину залягання, як і верхня і також анастомізуючу з артерією підборіддя і однойменною артерією з протилежного боку.
  5. Проекція виходу підборідного СНП. Робота в зоні mеntalis проводиться строго надкістково, або на рівні ПЖК при необхідності відновлення об’єму м'яких тканин в латеральних областях.

З огляду на велику кількість небезпечних зон, лікар-косметолог завжди повинен контролювати глибину введення, використовувати обґрунтовані і безпечні техніки для кожної зони, а також спостерігати за реакцією тканин і відчуттями пацієнта в процесі проведення процедури.

Монофазний або біфазний гель гіалуронової кислоти - складний вибір для фахівця, полегшити який допоможе технологія FLOSAL LIPS, розроблена компанією Flosal. Технологія враховує анатомічні особливості будови періоральної зони, побажання пацієнта і лікаря.

В технології представлені як монофазні, так і біфазні наповнювачі для отримання повноцінної корекції.

Монофазні філери MiFill виробництва Beaumed - мають мінімальну адсорбуючу здатність, а значить не дають набряклості і зручні в корекції, як для досвідченого фахівця, так і для новачків в ІКП.

  • Створення ефекту «націлованих» губ, первинна корекція або запит на природність відображені в протоколі Light Touch із застосуванням філера MiFill Light.
  • Молоді пацієнти, зухвалі образи і пухкі губи можна створити з філером MiFill Deep середньої щільності по протоколу Barbie Lips.
  • Біфазні філери, представлені в технології FLOSAL LIPS - варіант роботи зі зрілими губами, необхідністю комплексної роботи з періоральної зоною, її ревіталізацією, а також для пацієнтів з швидкою деградацією філерів гіалуронової кислоти.
  • Fresh Lips - протокол для делікатної роботи з віковими губами, для відновлення контуру і колон фільтруму, корекції кісетних зморшок над верхньою губою. В якості філера використовуємо м'який препарат з низьким ступенем когезії - Revofil Fine.
  • Комплексна робота з періоральної областю, включаючи куточки губ, носогубні складки, губопідборідний залом і дефіцит об’єму в проекції зморшок маріонеток представлена в протоколі Beauty Lips препаратом середньої щільності Revofil Plus.

Відмінність філерів в технології FLOSAL LIPS полягає в технології виробництва, яка для монофазних філерів забезпечує природну корекцію з мінімальним набряком, для біфазної - пролонгований результат і ревіталізацію області корекції. Ревіталізація у біфазному філері обумовлена наявністю пептидного комплексу - олігопептид-50 і олігопептид-72, які регулюють деградацію клітин і стимулюють синтез власних ГК і колагену.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine