Лідер ін’єкцій краси
15.01.2024

Синергія голки та апарату – сучасна альтернатива передчасному старінню та звернення до пластиків

Атонія шкіри візуально проявляється птозуванням, зниженими показниками ротаційного та «щипкового» базових тестів, відсутністю чітких ліній овалу обличчя по типу «перевернутого трикутника», де основа буде у зоні нижньої щелепи, а верхівка у зоні надперенісся.

Для розуміння, що відбувається у глибині, можна проводити оцінювання за допомогою сучасного обладнання та гістології шкіри, яка вказує на наступні показники інволютивних процесів:

  • зміни якісного та кількісного складу колагенових волокон – зміна пропорціональності ІІІ та І типу колагенів;
  • зменшення кількості колагенів IV та VII типів;
  • наявність ознак дерматопорозу, стоншення епідермального шару, зменшення дермально-епідермального з’єднання;
  • зниження кількості фібробластів у дермі, дезінтеграція колагенових та еластинових волокон, ознаки еластозу та глікування колагену та інших білків позаклітинного матриксу.

Звісно, інволютивні зміни торкаються усіх шарів шкіри, у тому числі епідермального шару, гіподерми та глибоких жирових компартментів, зв’язкового апарату, м’язів та кісток. Але, у питаннях птозу, більш цікавими є процеси, що відбуваються у дермальному шарі, на які можуть впливати, як апаратні так і ін’єкційні методики.

На ін’єкційному ринку представлені препарати – колагеностимулятори на основі L-полімолочної кислоти, полікапролактону, а також відомий всім гідроксиапатит кальцію. Опосередковано на колагеногенез впливають препарати на основі полінуклеотидів, пептидів, за рахунок регулюючої та стимулюючої дії.

Застосування даних препаратів дає помітні результати при боротьбі з дряблістю, стоншенням, дерматопорозом та ознаками інфламейджингу, який супроводжує інволютивні зміни шкіри. Але, як зробити максимально чітким овал обличчя? Тут вже на допомогу приходять – апаратні методики, серед яких важливу сходинку займає ультразвуковий SMAS ліфтинг.

Принцип дії таких апаратів досить простий: за допомогою впливу датчика з мікро-сфокусованим ультразвуком на різні шари - від поверхневого до SMAS (м'язово-апоневротичної системи) - відбувається їх точкове нагрівання при цьому поверхня шкіри не ушкоджується. Після такого впливу активно виробляються нові волокна колагену та еластину, що дозволяє підтягнути та ущільнити шкіру, а також скоригувати зморшки.

Температура нагрівання контрольована 60-70°C. Тільки при такому нагріванні запускаються внутрішні процеси, що сприяють активації колагеногенезу та синтезу еластину.

То для чого ж використовувати комбіновані протоколи, поєднувати методики?

Стимуляція процесів синтезу – це важливий етап впливу, як апаратів так і ін’єкцій, але чи можемо ми бути впевнені на 100% у результаті? Чи є ресурс у шкіри пацієнта для активного синтезу, чи не стане заважати активний inflammaging колагеногенезу?

Саме з цією метою – профілактики ускладнень, отримання більш прогнозованих результатів, стійкому та тривалому ефекті процедури, рекомендовано поєднувати методики.

Одним з препаратів, який має доказову базу у відношенні корекції інфламейджингу, нівелювання ознак дерматопорозу та ревіталізації усіх шарів шкіри є Prostrolane Natural-B. Саме комбінація SMAS ліфтингу та ревіталізації Prostrolane дає пролонгований та передбачуваний результат, на який ми можемо сміливо орієнтувати пацієнта.

Комбінований склад препарату включає у себе частково стабілізовану, високомолекулярну ГК 0,7% та комплекс пептидів різнонаправленої дії. Від стимуляторів до регуляторів:

  • Oligopeptide-92 – стимулює синтез та проліферацію фібробластів, при цьому знижує активність остеокластів, які приймають участь у резорбції кісткової тканини;
  • Oligopeptide-24 – активує синтетичні процеси по типу EGF (епідермального фактору росту), що поєднує за собою відновлення об’єму м’яких тканин дермального шару та пулу кератиноцитів епідермісу;
  • Oligopeptide-34 – регулятор меланогенезу, блокує роботу тирозинази;
  • Octopeptide-11 – посилює синтез колагену фібробластами;
  • Decapeptide-36 – захищає клітини шкіри від негативного впливу UV-випромінювання.

З метою підготовки шкіри до активної апаратної корекції, рекомендовано пройти курс з 2-х процедур та інтервалом 2 тижні. А у якості підтримуючої процедури, пролонгації ефекту або посилення результату для вікових пацієнтів можна рекомендувати додаткове проведення ревіталізації через 3-4 місяці.

ЦІКАВІ СТАТТІ

25.04.2024

Багато із спеціалістів стало впевненні, що періорбітальна ...

На межі естетичної корекції та пластики: прості рішення недоліків у періорбітальній зоні
18.04.2024

Ін’єкційна косметологія – галузь естетичної корекції...

Безпечні ін’єкції краси: анатомічні юніти обличчя, про які повинен пам’ятати лікар-косметолог
16.04.2024

Вибір наповнювачів у арсенал препаратів, з якими працює лікар-косметолог ...

START-філер для безпечної та легкої корекції
27.02.2024

Вугрова хвороба або акне залишають після себе низку неприємних естетичних дефект...

Рубці постакне - вирок?
15.01.2024

Атонія шкіри візуально проявляється птозуванням, ....

Синергія голки та апарату – сучасна альтернатива передчасному старінню та звернення до пластиків
13.09.2023

Часто до нас звертаються з питаннями, що ...

Біоревіталізація чи ревіталізація: як обрати? в чому різниця?
28.06.2023

Корекція локальних жирових відкладень – актуальний запит...

Можливості ліполітичної корекції та ліпомоделювання в кабінеті косметолога
21.06.2023

Проблемна шкіра з висипаннями та слідами постакне – причина звернення до лікаря-...

Життя шкіри ДО та ПІСЛЯ акне
14.02.2023

Ніщо так не скриває справжній вік,...

В чому секрет манливого погляду? Розкриваємо всі деталі разом з «маленькими» помічниками – пептидами